Landene som forsvandt 1840 - 1975

Iqiuque, Biafra og Tripolitania. Riger opstår og riger går til grunde. Nye lande etableres for så at forgå kort tid efter. Historien om disse fortabte lande og riger vækkes til live i denne fascinerende og smukt illustrerede beretning.

Den norske forfatter Bjørn Berge tager læseren med på en eventyrlig opdagelsesrejse til alle verdens hjørner, gennem jungle og ørken, fra byens pulserende liv til øde stepper, og han fortæller de glemte historier om 50 lande, som eksisterede i perioden 1840-1975, i nogle tilfælde kun i én måned, inden de forsvandt.

Landene som forsvandt, gør geogra?en konkret og historien levende ved at bruge kort og frimærker som afsæt for fortællingerne og øjenvidneskildringerne. Vi hører om den gang Knut Hamsun vandrede rundt i Batum, og da Antoine de Saint-Exupéry var stationeret som post?yver i Kap Juby. Og vi hører om de tidligere danske landbesiddelser, Slesvig og Dansk Vestindien.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger i farver