Industri, Industri - 25 stk. dansk kulturarv

Industrien er i Industrikulturens År 2007 blevet en del af den officielle danske kulturarv, og i dette pragtværk præsenteres 25 af Danmarks væsentligste industrimonumenter.

Industrien har spillet en hovedrolle i tilblivelsen af det Danmark, vi kender i dag; den har formet de danske byer og landskaber og præget vores hverdag gennem de sidste godt 150 år. Den har givet os nye teknologier og maskiner, nye måder at arbejde på og nye varer. Den har været afgørende for arbejderkulturen, driftige iværksættere og foretagsomme erhvervsfolk. Den har inspireret kunsten og påvirket arkitekturen. Kort og godt: Industrien er blevet kulturarv!

I Industri, Industri - 25 stk. dansk kulturarv præsenterer en række af Danmarks førende kendere af industriens kultur og historie de 25 nationale industrimonumenter, som er blevet udpeget af Kulturarvstyrelsen. Tilsammen fortæller de historien om, hvordan Danmark blev til det samfund, vi kender i dag.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 23 x 29,5
Forfatter: Inge Adriansen