Hundemordet i Vimmelskaftet - Gadeliv i 1700-tallets København.

Kåret til årets historiske bog 2010

Frilandsmuseets leder, Peter Henningsen, har sammen med Ulrik Langen fra Syddansk Universitet skrevet den bedste historiske bog i år 2010. Deres ”Hundemordet i Vimmelskaftet og andre fortællinger fra 1700-tallets København” løb med sejren ved prisuddelingen i Rundetårn, hvor Kulturminister Per Stig Møller overrakte hæderen og checken på 25.000 kr.

I ”Hundemordet i Vimmelskaftet…” bevæger vi os blandt falskspillere, svindlere, tiggere, soldater og prostituerede i 1700-tallets København. Gennem en række episoder får vi indblik i, hvordan ære, vold, fællesskaber og hierarkier skabte rammerne for københavnernes liv i den indelukkede by.

Mens kongefamilien boede i majestætisk pragt midt i byen, mens adelsfolk, rige handelsmænd og deres familier kunne trække sig tilbage til deres palæer og borgerhuse var virkeligheden en anden rundt omkring i de københavnske gader, hvor stanken, larmen og trængslen kunne gøre livet til en prøvelse for alle de almindelige mennesker, der levede i byen. ”Hundemordet i Vimmelskaftet…”er en anderledes og medrivende historiefortælling om alt det, vi normalt ikke hører om.

Og man kommer helt tæt på. Så tæt, at man som læser nærmest kan lugte stanken af råddenskab fra rendestenen og lokummerne, og høre hesteskoenes klapren mod brostenene. Bogens fortællende facon er en af de mange styrker og er med til at give liv til historien.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 15,5 x 23
Forfatter: Ulrik Langen og Peter Henningsen