Grundlovens Danmark - Samfund og kultur før og efter 1849

Bogen tager udgangspunkt i det store 150-års jubilæum for Grundlovens indførelse i 1849, der var genstand for stor opmærksomhed fra forskere og offentligheden, og rummer indlæg fra et seminar afholdt på Nationalmuseet i juni 1999. Formålet med bogen er at strække perspektivet ud over de dramatiske år 1848 - 49 og forholde sig til Grundloven som frugten af lang tids udvikling. Artiklerne ser også på, hvilken betydning Grundloven fik for en række forskellige områder efter 1849. Bogen fokuserer på især to temaer: For det første Grundlovens betydning for det danske samfunds modernisering, for det andet de værdier, man tillagde det "folk", der nu fik "folkestyre", og hvordan man i kulturpolitiken værnede om folket og dets kultur.

Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 17 x 25
Forfatter: Red. Søren Bitsch Christensen