Danmark bliver Danmark - Krig, damp og genier i 1800-tallet

2014 er jubilæumsår for to markante begivenheder i Danmarks historie. Tabet af Norge 1814 og slaget ved Dybbøl 1864, hvor Danmark mister Slesvig-Holstein. Danmark går fra stort til småt, og de nye grænser er ikke kun synlige på danmarkskortet. De er med til at ændre danskernes selvbevidsthed. Blikket vendes indad. Forfattere, digtere og kunstnere dyrker det særligt danske for fuld udblæsning, og ideen om ét folk, én nation og ét sprog får næring.

Bogen placerer de to jubilæer i 101 fortællinger om et århundrede, hvor Danmark bliver Danmark. Et århundrede, hvor industrialisering sætter damp under landet, demokratiet ser dagens lys med Grundloven 1849, foreningslivet blomstrer, partier og fagforeninger dannes, højskolen grundlægges, kvinderne råber højt, og Kierkegaard sætter mennesket i centrum.

Nok er blikket vendt mod Danmark i 1800-tallet, men internationale inspirationer strømmer ind over landets grænser og beriger kunst, kultur og åndsliv. Bogen griber fat om Danmarks historie, men med udblik til verden udenfor. For det var i mødet med verden, landet fik genier som H.C. Andersen, H.C. Ørsted og Grundtvig.

Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 30
Forlag: Aarhus Universitetsforlag