Da spaniolerne kom - Krig og kulturmøde 1808

Der er mange myter om de spanske soldater, der var en del af det hjælpekorps, som Napoleon i 1808 sendte til Danmark efter det britiske bombardementaf København året forinden. Spaniolerne blev de kaldt blandt folk, efter ordet español (spansk), og de har i eftertiden fået ry for ganske meget: Koldinghus' brand, salat- og sneglespisning samt ikke mindst utallige brunøjede børn.

Denne bog undersøger de militære sider af de spanske troppers ophold i Danmark samt de senere myte- og sagndannelser. Spaniolernes eftermæle i den danske litteratur runder bogen af.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21,8 x 25,8
Forfatter: Redigeret af Henning Petersen