Sejren i kvindens hånd. Kampen om magten i Norden ca. 1365 - 89

Sejren i kvindens hånd handler om forspillet til og tilblivelsen af Kalmarunionen. Den fokuserer især på magtkampen mellem de sidste repræsentanter for de gamle nordiske kongehuse og det mecklenburgske fyrstehus. Det har i mere end 150 år været den fremherskende opfattelse, at Kalmarunionen skulle ses som en nordisk samling mod tysk ekspansion i Norden. Alligevel har fremstillinger af Kalmarunionens forhistorie ikke tidligere inddraget en tilbundsgående undersøgelse af forholdene og udviklingen i Nordtyskland.

Bogen repræsenterer den første fuldstændige gennemgang i 120 år af alt til rådighed stående materiale om selve forløbet samt dets forudsætninger i Danmark.

Denne gennemgang fører til væsentlige ændringer og modifikationer af de hidtidige opfattelser. Især viser det sig, at dronning Margrethe I's erobring af magten i Danmark var en langt mere besværlig, spændende og tidkrævende proces end hidtil antaget. Da Margrethe havde vundet Danmark, kunne hun også siden sikre sig magten i det politisk kaotiske Sverige, mens magten i Norge tilfaldt hende, da hendes søn arvede kongemagten her. Efter sønnens død lykkedes det hende at skaffe sig en usædvanlig stærk politisk position i Norden, bl.a. takket været noget, der bedst kan karakteriseres som dokumentfalsk. Med engelsk resume.

Periode: Middelalder
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 17 x 24