Nye horisonter - Europas kulturhistorie i renæssancen

Som en fortsættelse til den kritikerroste ’En ny begyndelse’ om Europas kulturhistorie i middelalderen, fortæller Steffen Heiberg nu om europæisk kulturhistorie mellem 1350 og 1600.

’Nye horisonter’ er fortællingen om, hvordan Europa gik fra pest og krise til renæssancens fantastiske arkitektur og billeder, bogtrykkerkunst, de store opdagelser og den videnskabelige revolution.
Bag alle de store kulturelle fremskridt var der også mørke sider. Intolerance og hekseforfølgelser var en del af renæssancen. Det samme var pestepidemier, der i de berørte områder kunne slå nær halvdelen af befolkningen ihjel.

Med et formidabelt overblik og en utrolig fortællerevne, indfører Steffen Heiberg læseren i renæssancens smukke såvel som forfærdelige historie.
I ’Nye horisonter’ møder vi den folkelige fromhed og tidens subtile tænkning: Leonardo da Vincis tekniske fantasier, Machiavellis magtanalyser, Luthers reformation, Shakespeares dramaer og Tycho Brahes observationer, alle sat ind i et sammenhængende og forståeligt mønster.

Periode: Middelalder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i s/h og farver
Mål (BxH) i cm: 18 x 24,6