Korstog ved verdens yderste rand - Danmark og Portugal ca. 1000 til ca. 1250

Korstog ved verdens yderste rand fortæller som den første bog nogensinde historien om, hvordan Danmark blev skabt som et korstogsrige. Den viser også, hvordan Danmark og Portugal blev vigtige riger i den almindelige europæiske korstogsbevægelse, og hvordan der var en langt større grad af kommunikation mellem landene i Europa i middelalderen, end man hidtil har troet. Det var faktisk muligt at koordinere store militære ekspeditioner med tusinder af kilometers afstand. Derfor er det egentlig heller ikke underligt, at det danske og portugisiske kongehus blev forbundet ved ægteskabet mellem Valdemar Sejr og Berengaria i 1214 på trods af den store afstand mellem de to lande. Bogen, der er Kurt Villads Jensens doktorafhandling, bygger på 25 års forskning i de originale middelalderkilder på latin, olddansk, oldportugisisk og mange andre sære sprog. Det er det første forsøg overhovedet på systematisk at sammenligne Danmark og Portugal i middelalderen.

Periode: Vikingetid til middelalder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 19,7 x 25,6