Danmarks Middelalderlige Altertavler - Bind 1-2

Danmarks Middelalderlige Altertavler I-II præsenterer den første samlede fortegnelse over altertavler, der har overlevet reformationen, og som stadig findes i danske kirker, museer og i privateje. Værket, der er i stort format og gennemillustreret i farver, indeholder desuden beskrivelser af andagtsbilleder, relieffer, figurer og anden udsmykning, som har været gjort til genstand for andagt. Kataloget over altertavler indeholder næsten 1.500 emner, hvoraf flere end 400 kun kendes fra skriftlige kilder. Ud over katalogdelen indeholder værket indledning samt en fyldig litteraturliste og leksikon; værkets enestående illustrationer er fortrinsvis nyoptagelser foretaget af Jens Bruun på de enkelte lokaliteter.

Ole Nørlyng, Weekendavisen. Bogværkets kvalitet er på alle punkter meget høj. Der er taget hånd om layout, billedbehandling m.v., og det er yderst givende, at det er såvel en teolog som en kunsthistoriker – begge med passion for stoffet – der står bag. Dette er et værk med en grundforskning, der fører os direkte ind i de strømførende lag af 500 til 600 års kristen kultur – og det er et værk, generationer fremover med glæde vil konsultere. En milepæl

Periode: Middelalder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 25,5 x 34
Forfatter: Sissel F. Plathe og Jens Bruun
Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Udgivelsesår: 2010

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.