Danmarks døde kirker - middelalderens nedlagte kirker

Da den gamle Kolind Kirke i 1918 blev erstattet af en ny, var det sidste gang, at en middelalderkirke blev nedrevet, fordi den var blevet for 'gammel' og umoderne. Fra da af sejrede holdningen, at en middelalderkirke er at betragte som umistelig kulturarv.

Siden da er enkelte kirker af særlige grunde blevet taget ud af kirkelig brug, men bygningerne er bevaret. Holdningsændringen var et stærkt brud med en lang tradition, hvor kirker, siden de første blev bygget i 900-1000-tallet, er blevet nedtaget og materialerne genbrugt. De blev til døde kirker eller ødekirker.

Hele 456 har fundet plads i kataloget i denne flotte og grundige bog. Grundene til kirkenedlæggelserne har varieret fra århundrede til århundrede. Gennem en inddeling af perioden ca. 700-2018 i seks tidsafsnit giver bogen en beskrivelse af, hvem der stod bag byggeriet af sogne-, kloster- og hospitalskirkerne og kapellerne, og ikke mindst hvem der stod bag nedlæggelserne og hvorfor de blev opgivet.

Periode: Middelalder til nyere tid
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 28