Tollundmanden - gaven til guderne - Mosefund fra Danmarks forhistorie

Historien om mosefolkene starter i 1950 med fundet af Tollundmanden. De fleste danske moselig er fra den tidlige jernalder fra de sidste 500 år før Kristi fødsel, langt ældre end tidligere antaget. Mange af dem er hængt og efterfølgende begravet i en tørvegrav, som jernalderfolkene havde gravet i forvejen i forbindelse med bjærgning af tørv til brændsel. Bogen beskriver fundhistorien, og hvordan man via moderne teknologi har bestræbt sig på at rekonstruere den døde og præcisere hans alder og tilstand. Moseligene opfattes som gaver til guderne og ligner den senere Odinkult. Forfatterens teori er, at fundene markerer en overgang fra soldyrkelse til asa-tro. Bogen fortæller om træk ved samfundslivet, om huse, gravpladser og helligsteder og er spændende læsning om en fjern fortid.

Periode: Jernalder
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 17,5 x 23