Brudevæltelurerne - verdens første og største lurfund

Da en nordsjællandsk bonde i 1797 gravede hele seks bronzealderlurer op af sin tørvemose, anede ingen, hvad det egentlig var, han havde fundet. Det var nemlig første gang nogensinde, at sådanne "hedenolds krigstrompeter" dukkede frem af mulden. Heldigvis afleverede han sit imponerende fund og fik sin velfortjente findeløn. Siden har man fundet omkring 60 lurer, der betager alle med den fuldendte form og den mystiske, rungende lyd. Lurerne - og især de seks fra Brudevæltefundet - blev et dansk nationalklenodie. Fundet i tørvemosen ved Lynge i Allerød er aldrig overgået af senere lurfund, og ingen kan forklare, hvorfor denne overflod af pragtinstrumenter fra Danmarks Bronzealder er koncentreret netop her. Den spændende historie om Brudevæltelurerne fremlægges for første gang i sin helhed. Leveringstid kan forekomme.

Periode: Bronzealder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i s/h og farve
Mål (BxH) i cm: 21 x 27,5