• Tilbud
    Søren Norby - en handlingens mand på Christian 2.s tid. 50% rabat på oprindelig pris. Før 300 kr. nu kun 150 kr.

Bogen er den første større danske fremstilling om hr. Sørens spændende liv og levned. Søren Norby er en fantastisk skikkelse – et rigtigt renæssancemenneske, der mestrede mange ting som kriger, embedsmand og politiker.

Vi kender ikke hans fødselsdato, men han blev født mellem 1475 og 1480 og han døde i 1530. Få mennesker har oplevet, hvad Søren Norby kom ud for. Som ung adelsmand blev han knyttet til hoffet og under kong Christian 2. er han lensmand og kriger. Han kæmper for kongens sag overalt i Norden.

Efter Christian 2. forlader Danmark handler Søren Norby i 1520´erne på egen hånd og fra sin base på Gotland bedriver han kapervirksomhed. Men over for en alliance mellem kong Frederik 1., kong Gustav af Sverige og lybækkerne må Søren Norby forlade Norden. Efter ophold i Rusland og Nederlandene ender han i kejser Karl 5.s tjeneste og dør under belejringen af Firenze. Han begraves i et kloster uden for byen.

For Søren Norby var troskab og redelighed centrale begreber. Andre betragtede ham som en ilter og opfarende mand – stridbar og besværlig ind i mellem.

Periode: Middelalder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos og tegninger i s/h og farve
Mål (BxH) i cm: 17 x 24,5