• Et archæologisk Vikingetog
    Et archæologisk Vikingetog

Et archæologisk Vikingetog

98,00 DKK

J.J.A.Worsaaes rejse til England, Skotland og Irland 1846 - 47, spændende fortalt af Jørgen Jensen. Bogen er i stor format og rigt illustreret.

Worsaae, der senere efterfulgte sin læremester, den legendariske Chr. Jürgensen Thomsen, som leder af Nationalmuseet, blev en af århundredets museumsmænd. Storbyerne London, Edinburgh og Dublin var hovedmålene for hans rejse, men den førte ham også gennem det gammeldanske Danelagen og rundt i det skotske højland. Overalt studerede han de arkæologiske spor, vikingernes færden efterlod i disse fremmede egne. Worsaae besøgte andet end gravhøje - også museer, lærde antikvariske selskaber og aristokratiske kredse kunne han berette om i sine levende skildringer. Rejsen gav ham også indblik i, hvordan den unge britiske industrialisme var ved at gøre landet til en stormagt ved udbygningen af jernbanenettet, telegrafforbindelser og transportsystemet. Men han bemærkede også udviklingens sociale bagside med sociale spændinger og fremvæksten af det kæmpemæssige proletariat. Worsaae mødte i Irland et af århundredets største sociale katastrofer, kartoffelpesten, der sendte millioner i døden eller landflygtighed. En engageret og livfuld beretning om en ung arkæologs rejse.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34203

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.