First Farmers on the Island of Bornholm

This book concerns the Early Neolithic on Bornholm, c. 3950 - 3300 BC.

Using archaeological finds and excavations, we will study how the first farming society was established and developed. To write an account of how people lived and what their living conditions were like nearly 6000 years ago is no easy task. The authors felt, however, that the remains and finds from Bornholm dating to this important period may have something to say, and that this could even result in new interpretations. It all began early in our collaboration when excavating the settlement site at Vallensgård, close to the famous Echo Valley (Ekkodalen), near the centre of the island.

Periode: Stone Age
Indbinding: Hardcover
Illustrationer: Drawings and photos in b/w and colour
Mål (BxH) i cm: 21,3 x 30,1
Forfatter: Poul Otto Nielsen and Finn Ole Sonne Nielsen
Forlag: The Royal Society of Northern Antiquaries and University Press of Southern Denmark
Serie: Nordiske fortidsminder Volume 32
Udgivelsesår: 2020
Sprog: English

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.