Med fup og faldskærm - Roland Olsens Krigsdagbog

Det er velkendt, at der efter 2. verdenskrig var kritisk fokus på det danske politis rolle under krigen. Men nu sættes der yderligere fokus på denne del af vores historie, og tilmed fra en af de centrale personer i toppen af politiet. Kernen i bogen er kriminalassistent Roland Olsens dagbøger fra krigens tid, som er redigeret og kommenteret af bogens forfatter, Hans Elfelt Bonnesen.

I dagbøgerne fortæller Roland Olsen meget detaljeret om hvordan politiets ledelse samarbejdede tæt med den tyske besættelsesmagt. Og Roland Olsen fortæller hvordan han selv og andre politifolk modsat sørgede for, at informationer tilflød modstandsbevægelsen. Roland Olsen måtte 23. august 1943 flygte til Sverige og senere England, hvor han blev uddannet med indblik på indsættelse i Danmark når tyskerne havde tabt krigen.

Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 16 x 23
Forfatter: Hans Elfelt Bonnesen