1900 til bords - Det originale danske landkøkken til hverdag og fest

1900 til bords - Det originale danske landkøkken til hverdag og fest

Min madglæde er grundlagt ved et dansk spisebord. Det stod i Odense - men det kunne faktisk have stået hvor som helst i riget. Det var dansk mad - fra før vi helt havde lært at blive inspirerede af andre landes lækre retter og krydderier. Lavet af kvinder, som selv blev glade, når familie og gæster rundt om spisebordet var glade. Kokkepigen på herregården, der skulle få gode resultater med brændefyret komfur og knofedt, i stedet for med elektriske køkkenmaskiner. Den unge husfrue af det bedre borgerskab og en af Danmarks første kvindelige læger, som arrangerede fester og lavede månedsplaner med hverdagsmenuer - også under 2. verdenskrig.

Der opstod livretter - og retter, man så frem til at spise på bestemte tidspunkter af året. Retter, som jeg stadig kan huske. Og så en hel masse, som jeg aldrig har smagt før nu. De kommer nemlig fra min oldemors opskriftsbog. Hendes søsters opskriftsbog - og min farmors. Et samlet tidsbillede på maden og vanerne i Danmark mellem 1902 og 1970.

Det krævede en ny bog - og her har jeg samlet de lækreste af familieretterne. Har du lyst til at prøve at smage? Jeg lover, at du slipper for at tænde op og regne om fra pægl og lod og kvint og at du bliver lidt vild med maden.
De levede nemlig livet godt og underholdende i køkkenet og omkring spisebordet i Danmark dengang.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 18 x 24,5
Forfatter: Hannah Lund