• Metaldetektor - på jagt efter fortiden
    Metaldetektor - på jagt efter fortiden

Metaldetektor - på jagt efter fortiden

249,00 DKK

Det ene flotte oldtidsfund efter det andet graves frem af mulden i disse år. De stolte findere er ofte amatørarkæologer, der bruger en metaldetektor til at pejle sig ind på oldsagerne. For første gang udkommer der på dansk en bog, der giver starthjælp til metaldetektoren som arkæologisk hjælpemiddel.

»Der er mange regler, skrevne som uskrevne, om hvad man må og skal, når man tager metaldetektoren med i marken for at lede efter oldtidsfund«, fortæller Kim F. Rasmussen, der har skrevet bogen sammen med sin kone, journalist Lone Beck. 

»Det er selvfølgelig heller ikke helt ligegyldigt, hvor man søger. Luftfotos, historiske kort og andre kilder kan give fingerpeg om, hvor det kan være en god idé at lufte detektoren«, tilføjer Kim F. Rasmussen. Han har gået med metaldetektor i mere end 30 år og gjort mange gode fund.

»Det vigtigste at huske på, inden man begynder at svinge metaldetektoren, er at fortiden tilhører os alle. Mine oldtidsfund er ikke mine, bare fordi jeg har været så heldig at finde dem«, påpeger Kim F. Rasmussen. 

Fundene skal afleveres til det lokale museum, og finderen står tilbage med glæden og stoltheden - og en findeløn, hvis fundet erklæres for danefæ. Rig bliver de færreste af at finde danefæ, men man kan hurtigt blive rig på gode oplevelser, hvis interessen for Danmarkshistorien er drivkraften. Interessen for at gå med metaldetektor er stærkt stigende, og Kim F. Rasmussen håber bogen vil hjælpe nye detektorfolk til at optræde ansvarligt og håndtere deres fund korrekt. 

Tolerancen overfor skattejægere, der er komplet ligeglade med historien, kan ligge på et meget lille sted, både på museerne og blandt andre amatørarkæologer. Og det er ellers både hyggelige og hjælpsomme folk, som man kan få mange gode stunder med. En lille håndfuld af de skrappeste detektorfolk kan man i øvrigt stifte bekendtskab med i bogen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 9788771414349
Periode: Oldtid til nyere tid
Sideantal: 152
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 14,5 x 22,5
Forfatter: Kim F. Rasmussen, Lone Beck
Forlag: Turbine
Udgivelsesår: 2013
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.