• Tilbud
    Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle. 50% rabat på oprindelig pris. Før 150 kr. nu kun 75 kr.

I over 25 år udgjorde de danske fregatter Peder Skram og Herluf Trolle rygraden i søværnets koldkrigsforsvar mod truslen fra øst. På linje med søværnets andre enheder håndhævede de dansk suverænitet og danske interesser både i hjemlige og internationale farvande og var forrest i feltet, når det drejede sig om deltagelse i øvelser med Danmarks allierede.

Med udgangspunkt i historien om Den Kolde Krig 1945-1989 fortæller historikerne Søren Nørby og Steen Schøn her historien om projekteringen og bygningen af fregatterne, samt de funktioner skibene havde i den hjemlige flåde og i alliancesammenhænge. Bogen er således både en indføring i Danmarkshistorien 1945-1990 og et stykke marinehistorie om to af den danske flådes største fartøjer. Derudover beskriver bogen, hvordan det var at leve og arbejde ombord på de to fregatter.

Forfatterne har gennemgået forsvarets og andre relevante arkiver samt pressens dækning og indhentet vidnesbyrd fra et stort antal tidligere besætningsmedlemmer.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos og tegninger i s/h og farve
Mål (BxH) i cm: 18 x 25
Forfatter: Søren Nørby, Steen Schøn