Magiske masker og figurer fra Grønland - med forord af billedkunster Per Kirkeby

Grønlands historie går over 4.000 år tilbage i tiden, og skrives på baggrund af følgende fem kulturperioder: Independence-kulturen, Saqqaq-kulturen, Dorset-kulturen, Thule-kulturen og Nordboerne. Bogen fortæller om disse fem kulturer.

Det er fund fra disse kulturer, der er afbildet i bogen: ansigtsmasker, håndmasker, skindmasker, husmasker, hættemasker, åndemanerfigurer, tupilakker, nordbo-genstande. Forfatteren fortæller, hvilken funktion de forskellige fund har haft i grønlændernes liv.

Bogen er rigt illustreret og får både dansk og engelsk tekst, da den også er interessant for bl.a. canadiere, idet canadiske polarfolk i tidernes morgen udvandrede til Grønland.

Leif Birger Holmstedt har tidligere skrevet bogen 'Afrikanske masker'.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos i farver