• Nicolas-Henri Jardin - Den danske klassicismes franske fader
    Nicolas-Henri Jardin - Den danske klassicismes franske fader

Nicolas-Henri Jardin - Den danske klassicismes franske fader

599,00 DKK

Nicolas-Henri Jardin blev født og døde i Frankrig, men blev en af Danmarks største arkitekter. I løbet af de kun seksten år fra 1755 til 1771 virkede han som landets første professor i arkitektur, som chef for den danske bygningsadministration og som arkitekt for en lang række forskellige bygninger, haver og møbler, som han i vid udstrækning også formidlede i grafisk form.

Han gik ind for det frie, det logiske og formålstjenlige, og gennem sin undervisning og med værker som Marienlyst og Bernstorff Slotte, Fredensborg Slotshave og Sølvgades kaserne indførte han en helt ny stil, nemlig nyklassicismen, som i hans hænder fik en indlysende enkel og meget dansk karakter. Blandt andre C.F. Harsdorff og C.F. Hansen førte hans tanker videre, og skønt 1800-tallets nationalister hellere satte fokus på danskerne end på franskmanden, er det ubestrideligt den sidste, der er den danske klassicismes fader.

Forfatteren er museumsinspektør på Nationalmuseet og dr.phil. på en afhandling om Jardin.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34313
Periode: Nyere tid
Sideantal: 216
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 23,5 x 23
Forfatter: Ulla Kjær
Forlag: Nationalmuseet, Syddansk Universitetsforlag
Udgivelsesår: 2015
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.