• Tilbud
    Dansk Artilleri indtil 1600. 50% rabat på oprindelig pris. Før 350 kr. nu kun 175 kr.

Lige siden sin fremkomst i Europa i begyndelsen af 1300-tallet har kanonen indtaget en fremtrædende plads i krigsførelsen, idet den skabte en helt ny måde at føre krig på. Ved middelalderens slutning rådede de fleste europæiske stater over et effektivt artilleri. Denne udvikling gjaldt også i Danmark.

Ikke desto mindre er artilleriets historie i Danmark kun dårlig kendt. Indtil nu har der kun været en ringe viden om de tidligste kanoner. Denne bog fortæller historien om kanonens ældste tid i Danmark, lige fra den første omtale af krudt på dansk grund i 1372 og frem til 1600, hvor artilleriet for længst havde etableret sig som en vigtig våbenart.

Med udgangspunkt i kanonen selv beskriver bogen udførligt, hvordan kanoner anskaffedes og fremstilledes samt hele den industri, der knyttede sig til opretholdelsen af et effektivt artilleri. Endvidere behandles artilleriets organisation, administration og personel. Endelig redegøres der for materiellets brug til lands og til vands samt for anvendelsen af kanonen i de mange krige, Danmark udkæmpede i perioden.

Bogen bygger på omfattende studier af bevarede genstande, skriftlige kilder samt billedmateriale, hvoraf meget ikke tidligere har været vist på tryk.

Periode: Middelalder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 18,5 x 25