Frejdis Eriksdottir - Opdagelsesrejsende i vikingetiden

Island for 1.000 år siden. Frejdis er Erik den Rødes datter. Hun er stærk og vild og klog. Hun bor sammen med sin familie på en gård i det fjerneste Island, langt væk fra alting. Men da hendes far bliver dømt fredløs for blodhævn, forsvarer hun sin familie – med heksekunst.

Det gør naboerne bange, og sammen med sin familie må Frejdis flygte fra Island. Den lille familie opdager et ukendt frodigt land og kalder det for Grønland. Her kan de være i fred, så her bosætter de sig. Frejdis far fortæller vidt og bredt om det nye land, og som tiden går, flytter mange til. Erik den Røde er nu en mægtig høvding og har sit eget land.

Men det er ikke nok for Frejdis. Hun vil ud i verden, og sammen med sin bror Leif den Lykkelige sætter hun endnu en gang sejl. Hun vil finde nyt land, og hun vil være verdens første kvindelige opdagelsesrejsende. Hun trodser isbjerge, som dødsensfarligt gemmer sig i tågen, stormfyldte farvande og vilde fjender. Men kan hun og Leif finde Vinland sammen?

Periode: Vikingetid
Indbinding: Uindbundet