Fortid for begyndere - Vikinger og guder. Fra 5-6 år

Dette hæfte handler om vikinger og guder.

Det kan anvendes i relation til større eller mindre pædagogiske forløb om emnet nordiske guder og vikinger.

Materialet er tiltænkt børnehaver og børnehaveklasser. Det er skrevet på en måde, der gør det muligt at læse både tekster, beskrivelser og gudesagn direkte op for børnene.

De fire gudesagn i hæftet er alle inspireret af gamle sagn og myter. De er blevet nyfortolket og omskrevet, så de både sprogligt og forståelsesmæssigt passer til målgruppen, men på en måde, så de ikke mister det eventyrlige og gammeldags sprog. Det giver børnene mulighed for at stifte bekendtskab med ord og vendinger, som de måske ikke er vant til at høre i deres dagligdag.

Hvis I har planer om at besøge et museum til et forløb om vikinger og guder, vil det være en god idé at læse hæftets forskellige fortællinger og sagn højt for børnene inden besøget. Dette vil give børnene en god baggrundsviden, inden I drager på vikinge- og gudeeventyr.

Illustreret af Sussi Bech og Mikael Nielsen.

Periode: Vikingetid
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21 x 29,5