Solstensøen - På sporet af Bornholms bondestenalder

Blandt de vigtigste nyskabelser i menneskets historie er indførelsen af agerbrug og kvægavl.
I Danmark begyndte bondestenalderen omkring 3900 f.Kr., tiden med keramik, slebne flintøkser og de store stengrave: dysser og jættestuer.
I de seneste 30 år er denne periode blevet grundigt undersøgt på Bornholm.
For første gang påviste man her stenalderbøndernes overraskende lange huse, og hidtil ukendte keramikformer dukkede op.
Endnu mere forbløffende er de kolossale palisadeanlæg, hvor der også fandtes mange stolpekredse, som ikke kendes andre steder i Danmark.
Prikken over i’et er de små, gådefulde, sirligt dekorerede sten - de har givet bogen dens titel.

Periode: Stenalder
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 17,2 x 24