• Tilbud
    300 års dansk-russiske flådeforbindelser. 50% rabat på oprindelig pris. Før 20 kr. nu kun 10 kr.

Hæftet er udgivet i anledning af særudstilling i 1994.

Den 8. november 1993 fejrede Rusland og Danmark 500-året for oprettelsen af de diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Dette hæfte belyser nogle af de mangeartede maritime forbindelser, der har været mellem de to lande under meget omskiftelige forhold. Rusland og Danmark har aldrig været i krig, men det har været meget tæt på krig enkelte gange. De fælles historiske interesser knytter sig først og fremmest til det fælles modsætningsforhold til Sverige, der varede helt frem til begyndelsen af forrige århundrede.

For Rusland har Danmark været en interessant allieret. For det første var Danmarks hovedfjende Sverige, og Sverige var en betydelig magtfaktor i den østlige Østersø. Rusland stræbte efter at få adgang til Østersøkysten, og her var Ruslands hovedmodstander Sverige. For det andet besad Danmark kysterne ved Stræderne og kontrollerede hermed adgangsvejene til Østersøen fra Vesteuropa. En komplicerende faktor var dog, at den russiske tronarving i en længere periode tillige var hertug af Gottorp, og derfor gjorde krav på Slesvig. I hæftet gengives korte uddrag af den fælles historie med relation til udstillingen. Enkelte af de udstillede russiske genstande har ikke direkte tilknytning til Danmark, men deres baggrund er kort omtalt.

Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid