Standard
Nationalmuseet   
			http://www.museumsbutikken.dk Website
Nyhedsbrev 
 http://www.museumsbutikken.dk Tilmelding
 
  
 
Se mere omBemærk: Vi har pt. 1-2 dages forsinkelse på udsendelse af ordrer pga. sommerferie. Husk gratis fragt i hele Danmark ved køb for 500 kr. eller derover
Se mere

Bemærk: Vi har pt. 1-2 dages forsinkelse på udsendelse af ordrer pga. sommerferie. Husk gratis fragt i hele Danmark ved køb for 500 kr. eller derover

Særudstillingen om De Hvide Busser handler om en gruppe af frivillige chauffører og sygeplejersker, som i slutningen af 2. verdenskrig, tager til Tyskland i hvidmalede busser med røde kors på. De havde som mission at redde danske og norske fanger hjem fra de tyske kz-lejre. Det er en fortælling om essensen af medborgerskab. Museumsbutikken har samlet en række bøger, samt dansk kunsthåndværk fremstillet i fiskeskind og ægte olmerdug. Rich's kaffeerstatning har du også mulighed for at stifte bekendtskab med, eller genopleve. Så du kan både læse, smage og bruge vores fine sortiment som har sit udgangspunkt i 1940'erne, krigens årti.

Se mere om
Se mere

Her få du et unikt og elegant brilleetui i lakseskind til dine læse- eller solbriller. Fiskeskind blev brugt under krigen, som erstatning for det - på det tidspunkt - dyre læder.

Se mere om
Se mere

En sjov og spændende bog om alle de ting, du har glemt, du kan huske . 40’erne er hjemmelavet legetøj, kaffeerstatning, gode kriseråd og venten på gode tider, samt en tid, hvor genbrug bliver moderne.

Se mere om
Se mere

Her får du en fin og handy lille pung til dine kontanter og kreditkort i naturfarvet kernelæder og gyldent sandfarvet lakseskind. Smukt dansk håndarbejde. 

Se mere om
Se mere

En gribende og dybt personlig beretning om en ung piges utrolige kamp for at overleve – og om en verden, hvor selv en fjende kan vise sig at være din eneste redning.

Se mere om
Se mere

En dansk håndlavet nøglering i kraftigt kærnelæder med de velkendte Royal Air Force-farver, som en lille respektfuld hilsen til det stille danske oprør mod besættelsesmagten i Danmark.

Se mere om
Se mere

Gå på historisk opdagelse i København med den første guide til Anden Verdenskrig på det danske bogmarked. Du får mulighed for at komme helt tæt på krigens mange dramatiske begivenheder.

Se mere om
Se mere

Rich's kaffeerstatning blev særlig kendt under fødevareknapheden i Danmark under 2. verdenskrig. Måske skal du have et stykke kiksekage til? Kender du den ikke, så er tiden måske kommet til at smage?

Se mere om
Se mere

Vi har til vores særudstilling fået fremstillet denne lækre kosmetikpung i ægte olmerdug og rødt skind med indvendigt foer, og alt er fremstillet i hånden her i Danmark, - kunsthåndværk i særklasse.

Se mere om
Se mere

Her får du 3 CD'er med sang og musik fra før, under og efter krigen. Hør Osvald Helmuth, Marguerite Viby, Liva Weel, PH og mange flere. 60 numre fra den danske revys guldalder.

 
 

Museumsbutikken | Nationalmuseet | Frederiksholms kanal 12 | 1220 København K | Tlf. 41 20 68 30 | Mail butik@natmus.dk