Brikker i keramik med antikt hollandsk motiv

Brikker i keramik med antikt hollandsk motiv

• Spar ved merkøb
  • v/ 4 DKK 33,75

Brikker i keramik til at stille kolde - og varme drikke på. Brikkerne har kork på bagsiden og er glaseret på forsiden.

Motiverne stammer fra hollandske fliser fra omkring 1700 og inkluderer påmalede krakeleringer, som får dem til at se rustikke ud. Der findes fire forskellige motiver og brikkerne er assorterede. Hvis du køber fire styk, koster de 135 kroner og vi sørger for at det er fire forskellige motiver der bliver fremsendt

Hollandske fliser og kakler begynder at dukke op i slutningen af 1500-tallet. Inspireret af fliser fra Spanien som blev ”importeret” med Kong Fillip d.2.s besættelse af Nederlandene, begyndte hollænderne at skabe deres egne fliser, der ud over at have en isolerende effekt på de vægge, de blev sat op på, også var svært dekorative.

De første hollandske fliser var flerfarvede, men fra omkring 1650 begynder de velkendte hvide fliser med blåt motiv at dukke op, senere vinder den karakteristiske ring og hjørne-motiverne indpas.

Hollandske fliser har i perioder været meget populære samlerobjekter.

Både Skipperhus og Kommandørgården på Frilandsmuseet er dekoreret med hollandske fliser. Begge huse er fra det sydlige Jylland (Fanø og Rømø) og det var netop i denne region der tidligere var mest handel med Holland. Derfor finder man også Danmarks største samling af hollandske fliser på Museum Sønderjylland i Tønder.

Periode: Middelalder til nyere tid
Materiale: Keramik, kork
Mål (BxHxD) i cm.: 10 x 10

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.